Fa garázs: a kert koronája

fagarazs kertbe

A szomszéd kertje mindig zöldebb… főleg, ha nem élőben, hanem tökéletesen filterezett Pinterest és Facebook-fotókon gyönyörködsz benne. A valóság sajnos ritkán ennyire tökéletes, néhány egyszerű trükkel azonban Te is hamarosan benevezhetsz a legszebb telek címért folyó virtuális versengésbe. Közben arról se feledkezz meg, hogy az összhatást a kerti épületek is jelentősen tudják emelni vagy – szerencsétlen választás esetén – porba sújtani. De azért vagyunk mi, hogy az utóbbi biztosan ne következzen be, kizárólag szuper fagarázsokat ajánlunk!

Régi bölcsesség, hogy mindent az alapoknál kell kezdeni – a szakszerű füvesítést pedig a talajnál. Ásd fel a gyepnek kinézett területet és távolíts el minden oda nem illő betolakodót: köveknek és gyomoknak semmi keresnivalójuk nincs a leendő gyepedben. A föld tápanyagtartalmát érdemes trágyával vagy legalábbis komposzttal növelni, ezt követően pedig gereblyézni, majd tömöríteni kell a talajt. A tápoldatról/trágyázásról a későbbiekben sem érdemes megfeledkezni, hiszen a vágyott zöldterület bizony igényli a rendszeres karbantartást. Legjobb választás erre a célra az évente egyszer-kétszer adagolt hosszú lebomlású műtrágya.

A következő sarkalatos pont a megfelelő vetőmag kiválasztása: ugyanis számos magkeverék létezik, attól függően, hogy milyen célra kívánod használni a gyepet. Ha például sporttevékenység miatt fokozott igénybevételnek van kitéve, keress speciálisan erre a célra kifejlesztett terméket, míg ha csupán esztétikusan zöldellő pázsitra vágysz, egyszerűbb verzió is megteszi. Abban azonban mindannyian megegyeznek, hogy szeretik a napot: fény hiányában hamar gyérülni fog a gyeped.

Öntözés nélkül egy kert sem lesz szép; az első időszakban akár naponta kétszeri alkalom sem árt meg, később azonban érdemes a ritkább és bővebb megoldást választani. Lehetőleg napkelte előtt (főleg nyáron), így elkerülheted a fű „kiégését”. Ha komolyabb anyagi ráfordításra is van lehetőséged, akkor javasoljuk az öntözőrendszer telepítését. A növények mindenképpen meghálálják, mivel az automata rendszer még a legügyesebb kertésznél is egyenletesebben és ezáltal takarékosabban képes adagolni a vizet, így hosszú távon a vízdíj is csökkenni fog.

Gyakori kérdés szokott lenni, hogy mikor érdemes nyírni a füvet. Bizonyos keretek között ez persze ízlés dolga is, de alapvetően 6-8 cm-nél hosszabbra nem ajánlott növeszteni. A legfontosabb, hogy a fűnyíró kellően éles késsel rendelkezzen; ha ez a feltétel teljesül, nagy gond már nem lehet. Amennyiben van rá extra kereted, a mulcsozós típus a legjobb választás, mert a levágott fű visszaforgatásával táplálja a talajt.

Mi szól a fa garázs mellett?

Akár változatos, gondosan megválogatott növények tarkítják a kertedet, akár „csak” üde gyep zöldell benne, bizonyára nem szívesen rontanád el ez összhatást egy sebtében összetákolt sufnival. Pedig, ha nem tartozik garázs a házhoz, akkor az autónak szüksége van védett helyre; csakúgy, mint a kerti szerszámoknak, vagy éppen az egyéb, idényjellegű eszközöknek, mint például a grillsütő vagy a felfújható kerti medence. Egy nagyméretű fa garázsban az autó mellett a legfontosabb eszközök is elférnek. Talajcsavaros megoldásuknak köszönhetően környezetkímélőek, és még a legegyszerűbb modellek is esztétikusak, nem bontják meg a rendezett kert képét. A boronafalas, nyeregtetős, plexiablakkal is ellátott faház vagy fa garázs termékeink pedig egyenesen kerted ékességeivé válhatnak. Kiváló minőségű lucfenyőből dolgozunk, amelyet igény szerint gomba- és rovarvédelemmel is ellátunk, továbbá kérhetsz színfestést vagy éppen zsindelyezést is. A kerti épületeket alkotóelemeire bontva szállítjuk, de ha nem érzel sok kedvet a barkácsoláshoz, kérd bátran gyakorlott csapatunk segítségét, akik az első talajcsavartól az utolsó tetőszögig vállalják a tároló vagy a fa garázs összeállítását.

Koronázd meg kerted fa garázsaink egyikével – mert a prémium minőség Neked is jár!

TOP
HÍVÁS
AJÁNLATKÉRÉS